Bemutatjuk: Silverstone ML06 – HTPC-t az igényeseknek

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Napjainkban a HTPC építési láz némileg csökkenni látszik, aminek az egyik oka talán az, hogy egyre több cég dob piacra olyan apró PC-t, ami erőben elegendő a multimédiás állományok lejátszására, ám az építéssel nem kell vacakolni. Tudni kell azonban, hogy ezek a pici gépek inkább célhardvernek tekinthetők, ezeknél nem egyszerű, sőt sok esetben teljesen lehetetlen a bővítés, az erő növelése.

15

Emiatt aztán azok, akik nem csak internetezni, filmet nézni, hanem esetenként játszani is akarnak kénytelenek nagyobb gépet építeni vagy építtetni. Szerencsére sok gyártó kínál olyan Mini-ITX-es alaplapot, ami megfelelő alap lehet egy ilyen géphez.

Korábbi HTPC építéssel foglalkozó cikkeinkben már jól körüljártuk a témát, azonban az ismétlés sosem árt. A számítógépház kiválasztása az első, és mondhatni legegyszerűbb művelet. Legalábbis ezt gondolhatjuk, amíg ki nem derül, hogy az általunk kinézett hardver, például videokártya egész egyszerűen nem fog a házban elférni. Ugyan ilyen kardinális kérdés lesz a hűtés is. A mutatós, ugyan akkor apró házakba jól kell kiválasztani a processzorhűtést, mert a nagyobb, erősebb darabok nem fognak elférni. Emiatt aztán a processzor kiválasztása is fontos momentum, hiszen nem vehetünk olyan procit, amit aztán a házban elférő hűtő nem tud megfelelően lehűteni.

13

Jelen cikkünkben bemutatásra kerülő SilverStone háznál ezek a szempontok mind fontosak, hiszen egy egész apró megoldásról van szó. Sajnos az esetek többségében, a nappaliban a TV mellett vagy alatt nem fog elférni egy teljes méretű alaplapot, videokártyát befogadó ház, így az, aki a lehetőségek szerinti legerősebb gépet szeretné magának megépíteni sok kutatásnak néz elébe, amíg megtalálja a megfelelő összetevőket a gépéhez.

Mi ezzel most tovább nem foglalkozunk, inkább bemutatjuk a SilverStone ML06-os házat, ami szép, elegáns és kicsi, vagyis minden nappali dísze lehet.

Szóljon hozzá!Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 58

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Notice: Array to string conversion in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session/Exception.php on line 71

Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Session_Exception' with message 'Zend_Session::start() - /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:469): Error #2 session_start(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_9j82v6q3ueercuejptbfshova4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): open(/var/www/web14/htdocs/application/../data/session/sess_9j82v6q3ueercuejptbfshova4, O_RDWR) failed: No space left on device (28) Array /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php(Line:479): Error #2 session_write_close(): Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/var/www/web14/htdocs/application/../data/session) Array' in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php:482 Stack trace: #0 /var/www/web14/htdocs/application/Bootstrap.php(20): Zend_Session::start() #1 /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(669): in /var/www/web14/htdocs/library/Zend/Session.php on line 482