ASUS Transformer PAD Infinity és a mostohagyerek esete

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Egyszer volt, hol nem volt. Nem, így már több cikket is kezdtem, ezt most másképp kéne. Szóval valamikor, régen, amikor még újdonság volt az ASUS Transformer PAD Infinity el lettem felejtve. Most éppen felhúztam az orrom, megsértődtem és leraktam a virtuális pennát, és az jár a fejemben, hogy írjon róla, akinek hat anyja van. Mondhatni mostohagyerek lettem, hiszen minden médiumhoz eljutott a pad, csak hozzám nem.

850315

ASUS Transformer PAD Infinity és a mostohagyerek esete

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

 

Egyszer volt, hol nem volt. Nem, így már több cikket is kezdtem, ezt most másképp kéne. Szóval valamikor, régen, amikor még újdonság volt az ASUS Transformer PAD Infinity el lettem felejtve. Most éppen felhúztam az orrom, megsértődtem és leraktam a virtuális pennát, és az jár a fejemben, hogy írjon róla, akinek hat anyja van. Mondhatni mostohagyerek lettem, hiszen minden médiumhoz eljutott a pad, csak hozzám nem.

Bemutatjuk: ASUS K52Dr - Phenom 3 maggal a hónunk alatt

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

 

"Tavaszodik, kiugrom a házból, a barátom már vár reám..." - Ja, ez nem teljesen így szól, de a lényeg az, hogy valóban tavaszodik, és lassan végre elbúcsúzhatunk a téltől, én már nagyon várom az idei békéshalas horgászidény kezdetét.

Tavasszal általában a hardveres piacon is be szokott indulni az élet, most sincs ez másként, egyre-másra kapjuk a különféle tesztcuccokat. Jelen cikkünk tárgya ismét egy ASUS notebook, ezúttal AMD-s belsőségekkel tálalva. Talán a legérdekesebb tulajdonsága, hogy hárommagos Phenom II processzor dohog a gépházban, de a hardveres részekről bővebben majd később. Ne rohanjunk annyira előre, először nézegessük meg a gépet kívülről, mely ASUS K52Dr névre hallgat.

Az ASUS K sorozata nem ismeretlen számunkra, általában kellemes, egyszerű dizájn és középkategóriás hardveres kiépítés jellemzi, hiszen e család kedvező árral igyekszik a vásárlók rendelkezésére állni.

     

Még 2009. augusztusában az ASUS K70IO járt nálunk, és győzött meg arról, hogy kellemes vétel. A forma, a külcsíny azóta sem sokat változott, egyszerű és nagyszerű, olyan, amilyet ezért az árért el lehet várni.

 

ASUS K70IO 2009 augusztusából

Mindig azt mondjuk, a külső megítélése szubjektív, ez egy örökérvényű mondat. Nekem összességében tetszenek a gép barnás, fényes műanyag felületei, a tervezők szerintem kihozták a lehetőségekből a maximumot, és gép megjelenése visszafogott, de elegáns. A fedlapon a szokásos ASUS embléma díszeleg, a felület kialakítása megegyezik a gép többi műanyag részeivel.

A gép bal oldalán a Kensington zárat, a hűtőrendszer kivezető nyílását, a VGA és a HDMI kimenetet, valamint két USB 2.0-t, a fejhallgató-kimenetet és a mikrofon-bemenetet találjuk.

     

A K52Dr jobb oldalára így már nem maradt túl sok minden, ide a töltő csatlakozóját, az RJ45 LAN portot, az SD-MMC-MS kártyaolvasót, egy további USB-t és az optikai meghajtót helyezték, mely jelen esetben egy hagyományos DVD-író.

     

A ház hátulján már nem érdemes további csatlakozókat keresnünk, ahogy az elején sem. Itt egy hosszú szellőzőrács nyúlik el keresztben.

A gépét kinyitva a 15,6"-os, 16:9 képarányú, hagyományos LCD kijelző látványa tárul elénk. A panel fényes jellegű, ahogy az azt körülvevő fekete keret is, alul az ASUS márkajelzéssel, felül a 0,3 megapixeles webkamerával. Az alsó oldal Altec Lansing hangszórókkal kezdődik. Nem rossz minőség, nem egy noname csipogás, de azért csodákat nem kell tőle várni. A bekapcsoló gombot a notebook jobb szélére helyezték, közvetlenül mellette egy LED van, ami üzem közben fehéren világít. 

A puha, fekete billentyűzet széles gombjai a hosszabb ideig tartó gépelés során is kényelmes használatot biztosítanak, a billentyűk közötti rések ki vannak töltve, így a por és a szennyeződések nem tudnak bejutni. További örömhír, hogy a klaviatúra teljes értékű numerikus paddal is rendelkezik, mely ugyancsak kényelmünket szolgálja.

      

A billentyűzetet körülvevő barnás, pezsgős színű, csillogó felületek megegyeznek a fedlapnál látottal, az érintőpad is ilyenből került kialakításra, kivéve az egérgombokat helyettesítő billentyűt, mely egy darab, krómozott műanyag elemből áll. A touchpad az ASUS N53SN-nél bemutatott technikához hasonlóan vezérelhető (görgetés, nagyítás-kicsinyítés) a különféle multitouch ujjkombinációkkal:

Ez alatt találjuk a gép információs LED-jeit, szám szerint hat darabot: üzemállapot, akkumulátor állapot, háttértár aktivitás, WLAN állapot, Num Lock, Caps Lock.

Az ASUS K52Dr külsejével és csatlakozóival már megismerkedtünk, lássuk, mi tud a hardver!

 


 

A hozzánk érkezett ASUS K52Dr az alábbi elemeket tartalmazta:

 • CPU: AMD Phenom II Triple-Core Processor N830, 2,1 GHz
 • RAM: 2×2 GB DDR3 1333 MHz (dual channel)
 • PCH: AMD RX881 + SB820M
 • VGA: ATI Mobility Radeon HD 5470 1 GB DDR3 VRAM
 • HDD: WD Scorpio Blue 640 GB SATA2 5400 RPM (WD6400BPVT)
 • ODD: DVD író
 • LCD: 15,6", 1366×768, 16:9, CCFL háttérvilágítás, fényes

 

Általános/teljes specifikáció:

Lássuk a különféle tesztprogramokban elért eredményeket!

Memóriakezelés (AIDA64):

 

Terhelés- és profilfüggő processzorvezérlés:

     

Grafikus alrendszer:

AIDA64 30 perces terhelésteszt:

HDD sebességmérés (AIDA64 Read Test Suite):

 

Videolejátszás GPU gyorsítással:

          

AVI lejátszás                   m2ts (Blu-Ray) lejátszás          FHD TOD lejátszás

Power4Gear gyári profilok és szabályozási lehetőségek:

     

Akkumulátoros mód                                  Csendes mód

     

Szórakozás mód                                  Teljesítmény mód

Fogyasztás és akkumulátoros üzemidő:

*PR sample adatok

          alt

Vélemény

Az eredményeket illetően némileg vegyes érzelmek vannak bennünk. A hárommagos Phenom II N830 tetszett, 2,1 GHz-es órajele nem rossz, ha pedig olyan alkalmazást futtatunk, mely hatékonyan van többszálú feldolgozásra optimalizálva, akkor nagyon áldásos hatásai vannak a harmadik mag jelenlétének, arról nem is beszélve, hogy a rendszer is gördülékenyen pörög. A CPU fogyasztása a három mag ellenére nem rossz, a gyári adatok szerint maximum 35 wattot eszik. A 2×2 GB 1333 MHz-es DDR3 ma egy notebookban mindenre átlagos dologra elégséges. Összességében a processzoros tesztekben kapott eredményekkel meg voltunk elégedve. Az AMD CPU mellé diszkrét AMD VGA-t is kapunk egy Mobility Radeon HD 5470 személyében, ami szintén jó hír. A GPU 1 GB saját DDR3 memóriából gazdálkodhat, és a relatíve magas típusszám megtévesztő lehet. A tesztek megmutatták, azt semmiképp nem szabad tőle várni, hogy a legújabb játékokban elfogadható FPS számot nyújtson, a HD 5470 még nem ez a kategória, persze ezt a 80 darab árnyalóból is sejteni lehetett.

 

Régebbi játékokban, kemény kompromisszumokkal el lehet vele játszogatni, de aki game notit akar, az magasabb kategóriákban keresgéljen. Habár a HD 5470 nem túl gyors, de elég modern, a DirectX 11 API támogatásán kívül az OpenCL és a DirectCompute 5.0 sem akadály a számára. Egy Blu-Ray minőségű videoanyag esetén 3 % környékére tehermentesíti a CPU-t, ahogy azt már fentebb bemutattuk, és ennél sokszor nem is nagyon kell több. A Power4Gear négy féle gyári profilt kínál a használathoz, de egyéni beállításokra is van lehetőség, így lehet játszani a fogyasztással és az üzemidővel. Amit kevésbé tudunk megdicsérni, az pont ehhez kapcsolódóan az akkumulátoros üzemidő, mely jó indulattal is gyenge közepesnek nevezhető. Mentségére szóljon a K52Dr-nek, hogy a nálunk járt példány és sok szerkesztőséget megjárt "sajtópéldány" volt, így egy vadonatúj gép esetén némileg jobb értékekkel lehet számolni. Az ASUS K52Dr összességében egy jó megjelenésű, kellemes gép, mely kényelmesen használható a nagy és teljes értékű billentyűzetnek köszönhetően. Átlagos felhasználásra született (irodai munka, internet, filmnézés, egyszerűbb játék), az adott hardverrel pedig erre kiválóan alkalmas, élmény vele az együttlét, ezért nekünkegyértelműen elnyerte tetszésünket.

Bruttó ajánlott végfelhasználói ár: 179 900 Ft

ASUS K52Dr notebook

Cikkünkhöz fórumunkban szólhattok hozzá!
Hivatalos termékoldal

Az ASUS K52Dr notebookot az ASUS hazai képviseletétől kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Pintér Gábor (gabi123)

Kipróbáltuk: ASUS G74SX 3D és N73SV - erőgépek 17 hüvelyken

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

Tartalomhoz a forma, ASUS notit a tatyómba! Notebookokról öröm írni, főleg, ha a csúcstechnológia van beléjük építve. Ezek a gépek amolyan zanzásított asztali PC-k, csak minden sokkal kisebb, sokkal kompaktabb. Nekünk technománoknak igazi örömöt tud okozni egy-egy jól összerakott noteszgép, hiszen a kevés rendelkezésre álló hely miatt szívmelengető technikai megoldásokkal örvendeztetnek meg minket a tervezők.

 

 

Bemutatjuk: ASUS N53SN - notebookban a Sandy Bridge

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív

 

Az Intel Sandy Bridge architektúrája számos fejlesztést és pozitív tulajdonságot hozott. Amellett, hogy a központi egységek általánosan gyorsultak, a fogyasztást sikerült visszafogni, mely a mobil piacon különösen kiemelt szempont. Az új mobil, Sandy Bridge alapú processzorok mindegyike tartalmaz integrált grafikus magot az architektúra sajátosságaként. A notebook piac számára jó hír, hogy minden mobil CPU az erősebbik, azaz az IGP 3000 grafikus magot kapja meg. A jelentősen visszafogott fogyasztás lehetővé teszi, hogy az erősebbik mobil gépekbe olyan processzorok kerüljenek, melyek teljesítményükkel képesek felnőni asztali társaik mellé.

Egy ilyen modell az ASUS N53SN is, mely az ASUS N sorozatát erősíti. Külsőre, első ránézésre semmi meglepőt nem veszünk észre rajta. A szálcsiszolt alumínium borítással már többször találkoztunk, szép, elegáns megjelenést kölcsönöz, és masszívabb is, mint a műanyag borítás. A fedlapon a szokványos ASUS márkajelzés tájékoztat arról, hogy milyen géppel van dolgunk. A fedlap peremére (ahol a kijelzőt felnyitjuk) egy speciális réteget helyeztek el, szerintünk ennek az a célja, hogy ne a karcokra elég érzékeny szálcsiszolt alumíniumot karistoljuk össze. A szálcsiszolt alu-hatás egyébként az egész gépházon jelen van, az oldalsó éleken és elöl egy vékony ezüstös csík fut végig, ezzel is emelve a gép külső megjelenésének hangulatát. Ahol nem a szürke fémmel, ott fekete műanyaggal találkozunk, például a gép oldalain. Ha már itt tartunk, vizsgáljuk meg, mik kerültek fel ide!

 

Baloldalon fentről haladva a terebélyes méretű szellőzőrácsot találjuk, itt távozik a meleg levegő a notebookból. Ha kicsit lejjebb haladunk, akkor a kupak alá rejtett külső antennacsatlakozót és a HDMI kimenetet pillanthatjuk meg. Ezeket az RJ45 LAN csatlakozó és a memóriakártya-olvasó nyílása követi. A fennmaradó területen lehet különbség az egyes kiépítések között. A gyári fotókon két USB-t láthatunk, és mindkettő különleges. A bal oldali (fekete színű) nem csak USB, hanem eSATA is, míg a jobb oldali (kék) az USB 3.0 szabványt is támogatja. A nálunk járt gépen nem kombi csatlakozó volt, az USB 2.0 portot nem lehetett eSATA-ként alkalmazni.

A gép hátuljának nagy részét az akkumulátor foglalja el, de itt találjuk a Kensington-zárat és a sima VGA kimenetet arra az esetre, ha valami régebbi megjelenítővel kell kapcsolatot teremtenünk, és a HDMI használatára nincs lehetőség. A másik oldalon a töltő csatlakoztatási pontja kapott helyet.

      

A gép jobb oldala (fentről haladva) a WiFi kapcsolóval és az optikai meghajtóval indul. Ezen a ponton megint lehetnek különbség, a gyári képeken hagyományos DVD-író látható, a nálunk járt gép viszont Blu-Ray írót tartalmazott. Egyes darabok kombó meghajtóval szereltek, azaz a Blu-Ray lemezeket csak olvasni tudják. Az optikai meghajtó mellett még két darab hagyományos USB-t (2.0) és a hanggal kapcsolatos portokat, azaz a fejhallgató-kimenetet és a mikrofonbemenetet találjuk. A gép elejére már nem helyeztek semmit, talán azért sem, mert elég vékony. Ez egyébként az egész masinára elmondható. Érdekes megoldás még a zsanérok kialakítása, az egymásba simuló íves felületek kellemes látványt nyújtanak.

Ideje, hogy megnézzük azt is, mit találunk az ASUS N53SN belső oldalain. Elsőként mindjárt egy 15,6"-os, 16:9 képarányú kijelzőt, LED háttérvilágítással és Slendid technológiával. A panel felbontása 1366×768 vagy 1920×1080 (Full HD) lehet, utóbbit gyengébben látóknak nem ajánljuk ehhez a mérethez. A nálunk vendégeskedett gép a Full HD-s panelt tartalmazta.

A kijelző alatt találjuk a megszokott ezüst ASUS logót, felette pedig a 2 megapixeles webkamerát, melynek különlegessége a kis retesz, mellyel manuálisan zárhatjuk le a kamerát, hasonlóan ahhoz, mint mikor a kézikamerára rátesszük a lencsevédőt. Így akkor sem tudnak semmilyen kép birtokába jutni, ha esetleg valamilyen támadás áldozatává lenne a gépünk, és hozzá akarnának férni a webkameránkhoz. A kijelzőt körülvevő keret fényes felületű, így az ujjlenyomatokat előszeretettel gyűjti össze.

Haladjunk tovább az érdekesebb részekre! A hangszórók a fedlap stílusához jól passzoló ezüstszürke burkolat alá vannak rejtve, és a Bang & Olufsen ICEPower szolgáltatta őket a notebookhoz. Hogy hogyan viselkednek élesben, arról majd később beszélünk. A hangkeltők sávja alatt mindkét oldalon vezérlőgombokat találunk. Baloldalon a széles billentyűvel az energiafelhasználási sémák között navigálhatunk, mellette az elnémítás, a hangerő le, hangerő fel és a play/pause gombok használatára nyílik lehetőség. Jobboldalt találjuk magát a bekapcsoló-gombot, és három visszajelző LED-et, melyek balról jobbra haladva: Num Lock, Caps Lock, GPU aktivitását jelző LED (fehér: diszkrét VGA, kék: integrált VGA), bekapcsolt állapot LED.

     

Ezután a billentyűzet következik, mely numerikus padot is magáénak tudhat. A billentyűk kellően nagy méretűek, könnyen használhatóak. Kialakításuk érdekes, az éleik meg vannak törve, mi még saját kezűleg nem találkoztunk ilyen klaviatúrával operáló ASUS notebookkal, de a használatra nem lehetett panaszunk. A gombok alatti rész ismét szálcsiszolt alumínium, ezúttal a belső felületeknek megfelelően feketére színezve.

Az érintőpad szolgál néhány érdekességgel, ilyen a két ujjas görgetés (nincs külön görgetősáv) és a két-, valamint a három ujjas jobb egérgomb funkció. Használatuk az alábbi magyarázatok szerint zajlik:

A bal és az jobb egérgombot egy műanyag elemből alakították ki. Ez alatt még további négy LED visszajelzőt találunk, melyek a WiFi, a merevlemez, az akkumulátor és a bekapcsolt üzem állapotáról hivatottak informálni.

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy az ASUS N53SN egy megnyerő és igényes külsőt kapott. Formabontónak nem nevezhető, a jól bevált receptet követi, irodában, az üzleti életben is megállja a helyét. A 15,6"-os kijelző megadja a gép alapméretét, mely így 39,1 cm széles, 26,6 cm mély és 3,05 ~ 4,05 cm magas. A notebook tömege átlagos, a 6 cellás 5200 mAh akkumulátorral együtt 2,7 kg.

 


 

A hozzánk érkezett ASUS N53SN az alábbi elemeket tartalmazta:

 • CPU: Intel Core i7-2630QM
 • RAM: 4 GB DDR3 1333 MHz (single channel)
 • PCH: Intel Cougar Point HM65
 • VGA: Integrált HD 3000 a CPU-ban + NVIDIA GeForce GT 550
 • HDD: Seagate Momentus 750 GB SATA2 7200 RPM (ST9750420AS)
 • ODD: Blu-Ray író
 • LCD: 15,6", 1920×1080, LED háttérvilágítás

GeForce GT 500M család és tulajdonságaik

Általános/teljes specifikáció:

Lássuk a különféle tesztprogramokban elért eredményeket!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HOC 

ASUS N53SN
Aida64 Queen:

32512

Aida64 PhotoWorx:

28519

Aida64 Hash:

1639 MB/s

Aida64 VP8:

2641

Aida64 Julia:

13676

Frizt Benchmark szorzó:

20,11

Fritz Benchmark pontszám:

9653

CineBench R10 x64:

X16591

CineBench 11.5 x64:

5,00

Pov-Ray 1 CPU:

208

Pov-Ray xCPU:

836

SuperPI 1M:

13,245 s

SuperPI 32M:

12 m 24,277 s

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 HOC

ASUS N53SN
3Dmark11 Performance profil:

1089

3Dmark11 Extreme profil: 

 343

 

 

Unigine Heaven Benchmark FPS:

11

Heaven Benchmark (FHD, DX11, normál tessz., 16×AF) pontszám:

257

 

 

 S.T.A.L.K.E.R. Call of Pripyat (1920×1080, medium) átlag FPS:

33/31/32/18 

 

 

F1 2010 (1920×1080, high profil, DX11) átlag FPS:

36

F1 2010 (1920×1080, high profil, DX11) minimum FPS:

30

 

 

Hawx2 demo benchmark (high profil, tesszelláció) átlag FPS:

37

Hawx2 demo benchmark (high profil, tesszelláció) max FPS:

52


Memóriakezelés (AIDA64):

Terhelésfüggő processzorvezérlés (EIST, Turbo Boost):

          

Grafikus alrendszer (Intel integrált/NVIDIA GeForce):

     

AIDA64 30 perces terhelésteszt:

HDD sebességmérés (AIDA64 Read Test Suite):

Videolejátszás GPU gyorsítással:

        

Media Player Classic HC                                 VLC Media Player

           

Media Player Classic HC                                   VLC Media Player

Fogyasztás és akkumulátoros üzemidő:

 

IDLE:

42 watt

AIDA64 stress test:

71 watt

DivX filmlejátszás:

56 watt

m2ts FULL HD filmlejátszás:

61 watt

 

 

AIDA64 stress test:

1 óra 4 perc

DivX filmlejátszás:

2 óra 40 perc

m2ts FULL HD filmlejátszás:

2 óra 24 perc

 

      

Vélemény

Az eredményeket ezúttal nem fogjuk egyenként kiértékelni, az tesztek nagy részében egyértelmű a helyzet. Az ASUS N53SN a Core i7-2630QM processzorral egyszerűen bivalyerős. A 2.0 GHz-es alapórajellel rendelkező központi egység vezérlése nagyon hatékony, ahogy az AIDA64 CPUID képeken látható volt, üresjáratban mindössze 800 MHz-en ketyeg, terhelésnél pedig a maximum Turbo Boost frekvencia 2,9 GHz-ig terjedhet, mi 2,6 és 2,8 GHz-et tudtunk elcsípni. Egy négymagos, HT-s processzornál szükség van az energiahatékonyság maximalizására, hogy megfelelő legyen a rendelkezésre állási idő, erre nagyon jó fegyver az EIST és a Turbo Boost. Ez a processzor képes arra, hogy desktop platformos teljesítményt biztosítson gazdája számára egy notebookba csomagolva. A grafikus alrendszert sem érheti sok panasz. A CPU-ban dolgozó IGP 3000 jó szolgálatot tehet, ha perceket szeretnénk nyerni az akkumulátornak, viszont ha az erő kell, ott van a GeForce GT 550M 2 GB saját DDR3 memóriával.

Fentebb a táblázatból kiderült, hogy a benne szereplő összes játékban képes volt játszható szintet (30+ FPS) hozni, az adott beállításokkal. Azt nem állítjuk, hogy egy ízig-vérig játékra szánt modell, de kellemes párosítás a Core i7-2630QM mellé, hiszen játszani is lehet vele (akár PhysX-et használva), a munkára pedig ott vannak a CUDA, OpenCL és DirectCompute technológiák (a GPU-Z hibásan nem jelezte őket) kiaknázásának lehetősége. Az egyetlen támadható pont a memória sávszélessége volt, de ezen nem nagyon volt mit meglepődni, hiszen a gépben egy darab 1333 MHz-es DDR3 tett szolgálatot, így az egycsatornás üzemmód volt aktív. Habár a 4 GB ma még elégséges, a kétcsatornás üzemmód miatt érdemes lehet egy második 4 GB-os modult beszerezni, a jelenlegi DDR3 árak mellett ez már nem egy lehetetlen küldetés. Mindent összevetve, a gép teljesítményét ötösre értékeljük. 

Ezért természetesen valahol fizetni kell, tehát nem szabad 5-6 órás akkumulátoros üzemidőre számítani. A kapott eredmények reálisnak mondhatóak a gép hardverét és akkumulátorát tekintve. A FULL HD-s kijelző áldás és hátrány is lehet ebben a méretben. Nyilván megfelelő minőségű tartalom esetén -- például Blu-Ray film jól jön, és játékban sem csúnya, viszont átlagos használatnál minden elég kicsi, és az 1920×1080-as felbontás a grafikus kártyára nézve is nagyobb terhelést jelent, ezeket a vásárlás előtt gondoljuk végig. A Bang & Olufsen ICEPower hangszórók nem szólnak rosszul, mindenképpen jobb hangot nyújtanak a megszokott modellektől. Normál hangerőn szépen, tisztán duruzsolnak, azonban arra még ők sem képesek, hogy magas hangerőn megőrizzék ezt, szóval házimozis célokra inkább hangfal-szettet vegyünk. A Sandy Bridge architektúra hordozható gépekbe való integrálása egy nagy lökést adhat a piacnak, hiszen egy Sandy Bridge alapú notebook a kiépítéstől függően vagy nagyon keveset fogyaszt, vagy rendkívüli sebességre képes. Ennek megfelelően bármilyen hardver konfigurációval vásároljuk meg az ASUS N53SN-t (igényeinket is szem előtt tartva), vélhetően nem fogunk benne csalódni. A külső, a forma megítélésé mindig szubjektív, de egy Ferrari általában több embernek tetszik, mint ahánynak nem tetszik. Valami ilyesmi lehet a helyzet az ASUS N53SN-nel is. A cikkben szereplő gép az adott kiépítéssel (Blu-Ray író, Full HD-s kijelző)349 000 Ft, ami nem kevés pénz, ehhez azonban vegyük hozzá, hogy rendkívül friss termékről van szó, egy teljesen új platformmal a belsejében, a piac jelenlegi leggyorsabb processzorával. Természetesen az N53SN típus szerényebb kiépítésben is elérhető lesz, így aki olcsóbban szeretne majd Sandy Bridge-alapú notebookhoz jutni, meglesz rá a lehetsőge.

ASUS N53SN notebook

Cikkünkhöz fórumunkban szólhattok hozzá!

Az ASUS N53SN notebookot az ASUS hazai képviseletétől kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Pintér Gábor (gabi123)