Bemutatjuk: ASUS vezeték nélkül

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Vezeték nélkül, vagyis drótless eszközök bemutatója következik. A vizsgált cuccok közös jellemzője, természetesen a láthatatlan kábeleken kívül a gyártó, az ASUS.

elso kep

Bevezető

Lassan megvénülök, így egyre többször jut eszembe apai nagyapám, akinek több mint kilencven aktívan eltöltött év jutott ezen a földön, és aki sokat mesélt a régi időkről. Egyre többször kapom azon magamat, hogy anekdotázok, ráadásul olyan huszonéves embereknek, akik sokszor azt sem tudják, miről beszélek. Hiába, na, a kor már csak ilyen, az ember elfeledkezik a megélt évek különbségéről.

Hogy miért írtam ezt le? Pont azért, hogy kicsit a múltba révedhessek. Ráadásul nem is a túl távoli múltba, mindössze 8-9 évet kell az időben visszafelé haladnunk, hogy a vezeték nélküli hálózatok gyerekkorában találjuk magunkat.

Akkoriban egy nagyobb családi házban működő hálózat megépítése is komoly tervezést igényelt. A hálózati eszközök adatátviteli sebessége lassú, a térerő pedig gyenge volt. Nem volt elég lerakni egy routert, hogy azután mindenhol a házban legyen hálózat, kellettek bizony a folyosókra, a takarásban lévő sarkokra acces pointok is.

Manapság szerencsére már nem kell ilyen dolgokkal foglalkoznunk. Eszünkbe sem jut kábeleket húzkodni a lakásban, hiszen elegendő egy jó N-es router, és akár HD felbontású filmeket is nézhetünk a hálózaton keresztül, az internet elérése pedig abban is kis helyiségben is adott, ahova régen újságot, ma pedig tabletet vagy PDA-t visz, akinek erre igénye van. Szükség is van rá, hiszen a tegnapi paprika is kevésbé csíp, ha közben fészbukozhatunk.

Ezen a ponton gyorsan lendüljünk is tovább, hiszen nem az emberi test biológiájával, hanem wireless ASUS termékekkel ismerkedünk, ha végre befejezem ezt a bevezetőt.

Lapozzunk!

Szóljon hozzá!